King of Kingsi president Donatas Simanaitis: Eesti võitlejad on tugevad ja väga heal tasemel

Võitluskunstisarja King of King leedukast president Donatas Simanaitis on kogu oma elu võitluskunstidele pühendanud, olles ka Leedu Bushido Föderatsiooni eesotsas ning osaledes paljude rahvusvaheliste spordiorganistatsioonide töös. Mõistagi ei puudu ta ka 17. septembril Tallinnas toimuvalt turniirilt ja kuu aega varem toimunud pressikonverentsil rääkis ta pisut King of Kingsi taustast.

Kuidas te valite välja riike, kus korraldada sarja King of Kings ja kust tuli julgus korraldada üritus nii väikses riigis nagu Eesti?

Eri riikides on erinevad momendid, erinevad probleemid ja erinevad inimesed. Igal riigil on oma head ja mittehead küljed. Aga Eestil on vaid head küljed. Esimest korda siin oli kõik üllatav, kõik oli täiuslik, kõik oli hea ja teist korda ma arvan, et on veel parem.

Milline on Eesti võitlejate tase võrreldes teiste King of Kings võitlejate tasemega?

Eesti võitlejad on väga tugevad ja väga heal tasemel, sest kõik võitlejad on pikka aega olnud sportlased nagu näiteks Mirkko Moisar, Roman Zõbin võis naisvõitleja Andra Aho. Aga igal riigil on vaja uusi noori talente. Seekord ma märkasin uusi nägusid ning see on väga tähtis sellisel tasemel võistlusel. Meil on vaja selliseid üritusi, et treenida uusi talente.

King of Kings ei ole ainult spordiüritus - ühest küljest muidugi on, aga teisest küljest on see ka fännide pidu. Muidugi on kõik spordialad fännidele. Näiteks ka jalgpall on fännidele. Kuid sport on ka poliitika. King of Kings on suur sport ning seetõttu suuresti poliitika, sest seal on palju televisiooni ning televisioon on poliitika. See pole vaid fännide pidu, see on mõeldud kõigile.